Kom ihåg mig
Glömt ditt lösenord?
Ny hos Studentor? Bli medlem ett konto!
Language/Språk: Svenska RSS | English RSS

Tour de Chambre


1
Gilla

Tour de Chambre

Postad av Jonas Duxén 2470 dagar sedan
Kategoriserad: Nöje
Share

I studentikosa sammanhang finns det en tradition som heter tour de chambre. Uttrycket kommer från franskan och grovt översatt blir något i stil med rundtur genom kammare.

Tour de chambre förekommer oftast i korridorsboenden och innebär att varje boende i korridoren valt ett tema och/eller aktivitet för sitt rum samt en speciell drink. De medverkande besöker sedan rummen och tar del av dess aktiviteter/teman och blir bjuden på drinkar.

 

I min korridor hade vi senast tour de chambre för ca två veckor sedan. Kvällen inleddes med en rejäl grund där vi alla boende i korridoren samlades och åt hemlagad lasagne innan vi begav oss in i dimman och påbörjade rundturen. Mitt eget tema inledde kvällen med auktionsverk. Jag delade in korridoren i två lag och lät dem ha budgivning samtidigt som jag bjöd på vin, brieost och vindruvor.  

 

Det var en genomgående hög kvalitet på alla rummen och jag är nöjd att jag de många drinkarna till trots klarade mig igenom hela kvällen och fick uppleva alla tio teman. Min rekommendation till studenter i Lund är att som minimum uppleva en tour de chambre under sin studietid. Det är ett minne för livet!

Kommentarer


Logga in för att kommentera eller bli medlem här
<<Events Januari 2018>>
TiOn ToFr
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31