Kom ihåg mig
Glömt ditt lösenord?
Ny hos Studentor? Bli medlem ett konto!
Language/Språk: Svenska RSS | English RSS

Kväll med Roffe och pluggångest


1
Gilla

Kväll med Roffe och pluggångest

Postad av Jonas Larsson 2619 dagar sedan
Kategoriserad: Bloggande
Share

En av Majornas stoltheter och fullkomligt musikaliskt utvecklad, en motpol till nästan allt inom svensk hip-hop och en mångsidighet som heter duga - Roffe the Ruffler intar min kväll just nu.

 

Med djupa spår sätter sig plattan: "Ormar i Gräset" i huvudet och istället för frid så blir kvällen en fin cocktail mellan cynism och mystik. Roffe inleder majestätiskt med en låt som är kritisk mot polisen och rättssystemet överhuvudtaget, spår nummer ett på plattan: "Snutsvin" rör om i grytan ordentligt.

 

Förutom att denna kvällen blir fulländad av Roffe the Ruffler så kollar jag ut genom fönstret och ser den första snön jag sett hela dagen, missförstå mig inte, jag har inte varit ute idag och angående min polare så kom den första snön för ex antal timmar sedan.

 

Men det är bekvämt att vara isolerad idag och småsjuk, enda problemet är att jag missat nästan alla föreläsningar i veckan. Men jag tror inte att jag lär mig så mycket av en person som står och rabblar en massa text från en powerpoint presentation, det känns helt enkelt meningslöst.

 

Jag hade suget i början att ge mig på Praktisk Filosofi, men efter att ha failat totalt på del två av kursen så känner jag inte suget längre. Tycker att det är en hämmande utveckling att jag inte orkar tänka på det filosofiska sättet, jag är en filosof från början, men jag har inte direkt den inriktningen som vi läser om.

 

Och att bli en bättre människa har jag kanske blivit, men inte hjälper det när räkningar och skit ska betalas och när man är skuldsatt på olika sätt och vis, så det är tufft nu men det löser sig när mökret långsamt övergår i solsken.

 

Man får ha sol i magen.

Kommentarer

Skriven av Jonas Duxén
2619 dagar sedan
Tankeväckande inlägg! Jag gillar din inställning att det löser sig och att mörkret blir till solsken så småningom. Livet handlar om kontraster och utan dalar kan man inte heller uppskatta topparna i livet. Ditt uttryck "Man får ha sol i magen" är också klockrent och jag håller helt med om det.Logga in för att kommentera eller bli medlem här
<<Events Januari 2018>>
TiOn ToFr
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31