Kom ihåg mig
Glömt ditt lösenord?
Ny hos Studentor? Bli medlem ett konto!
Language/Språk: Svenska RSS | English RSS

All skit rensas ut innan julen


1
Gilla

All skit rensas ut innan julen

Postad av Jonas Larsson 2614 dagar sedan
Kategoriserad: Bloggande
Share

Det flödar ut en massa ny musik, det mesta kan vi säga är ytligt skräp som massproducerats för profit. En dänga kan vara dansvänlig, en annan kan vara sångvänlig - men enbart vid fyllans yttersta bragd så spelar detta någon roll överhuvudtaget.

 

Nu när julen närmar sig så slår jag inte på några jullåtar och går inte tidigare för att hitta en "speciell" julklapp till mina nära och kära. För denna julen kommer jag att strunta i det och köpa vad jag kan komma åt, sedan vill jag inte höra ett skit om julen överhuvudtaget efter den 24:e.

 

Funderingar om vad jag ska köpa är inte oklart, det är glasklart som det varit varje gång. Har börjat att inrikta mig på att köpa cd-skivor till päronen och sedan får de andra nöja sig med vad de gillar, eller så kompilerar jag ihop en cd-skiva med låtar som är omtyckta.

 

Jag spyr inombords när jag tänker på julen och allt som tillhör, det enda jag inte känner mig vemodig inför är sällskapet och faktumet att jag fullkomligen älskar de mörka tiderna. Regnet har smattrat mot rutorna i en evighet sedan igår, det slutade för en stund sedan och kommer säkert att återkomma och det enda jag gör är att mysa.

 

Tyvärr så upptäckte jag till min förskräckelse, när jag kom hem, att det hade kommit en avi från posten där det stod att jag skulle hämta upp ett oidentifierbart objekt.

 

Har absolut ingen aning om vad det kan tänkas vara eftersom jag redan har hämtat hem jeansen jag beställde från samma leverantör, men när jag tänker efter så kanske de vill gottgöra mig för att jag fick fel storlek och var tvungen att skicka tillbaka.

 

Kanske en stor låda med bara en massa godis?

 

Den som väntar han får se och jag får se om jag överhuvudtaget plufsar ut i den regnruskiga staden vid namn Malmö, för att ta mig hundra meter till ett köpcentrum där det inte bara är trångt utan väldigt fult. Dessutom passera förbi och få hundratals blickar innan man lugnt och sansat kan hämta ut sitt paket och gå i rask takt därifrån och sätta sig på plats inomhus igen.

 

När vi kommer till musiken så har jag en relativt medioker kollektion, till fyrtio procent bestående av CD-skivor och till sextio procent bestående av vinylskivor som står och dammar på hyllan. Inget nytillskott ännu eftersom att jag har fått sansa mig med pengarna och spara så att jag kan ha till min framtida lägenhet i Lund.

 

Trots att jag har tillräckligt med pengar för hyra ex antal månader så vill jag ändå vara på det säkra. Jag tar fram en 7¨ från vinylhyllan och sätter på den, till min förvåning så kollar jag inte ens vad det är jag sätter på utan är tvungen att stänga av för att jag glömde att kolla.

 

"The Sisters of Mercy - This Corrosion/Torch" i all sin fulla prakt, snurrandes runt och runt. En härlig klenod i min samling och jag känner hur basen stormar ut genom högtalarna med ödestigra steg och Andrew Eldritchs sorgsna stämma brister ut samtidigt som ett lugnt trumkomp med tillföljande gitarr övertygar mig om att jag bara måste ha mer plattor som de har gjort.

 

Det tåls att sägas hundra gånger om, men de som säger att äldre musik är mycket bättre än det nyare har helt rätt. Inte för att man behöver leta långt för att hitta bra låtar nuförtiden heller, men de är bra mycket mer sällsynta än det var förut.

 

För övrigt så hoppas jag att era kvällar också blir fyllda av skön mystik, det är skönt och ännu skönare när man sitter och läser om epistomologi som går en på nerverna gång på gång.

 

 

 

Kommentarer


Logga in för att kommentera eller bli medlem här
<<Events Januari 2018>>
TiOn ToFr
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31