Kom ihåg mig
Glömt ditt lösenord?
Ny hos Studentor? Bli medlem ett konto!
Language/Språk: Svenska RSS | English RSS

Studentor FAQ

Här har vanliga frågor samlats, vid ytterligare frågor se Om Studentor | Kontakta Oss

Vad är Studentor?
Varför Grundades Studentor?
Varför Lund?
Varför namnet Studentor?
Vem står bakom Studentor?
Vad kan jag skriva om?
Hur långt måste mitt inlägg vara?
Hur funkar det?
Vad menas med Gilla?
Hur Gillar jag ett inlägg?
Vad innebär Live?
Hur skriver jag ett inlägg?
Hur funkar Sortera Inlägg?
Vad är Senaste Kommentarer?
Vad är Hetaste Taggar?
Vilka länkar visas i toppen av ett inlägg?
Vilka länkar visas i botten av ett inlägg?
Vad är navigeringsmenyn?
Vad är Guidad Tur?
Vad är Kalendarium?
Vad innebär det att följa en medlems aktivitet?
Vilka länkar är placerade nedanför navigeringsmenyn?
Hur redigerar jag den personliga informationen i min profil?
Hur ändrar jag min profilbild?
Hur ändrar jag hur många inlägg, kommentarer etc visas per sida?
Kan jag bli meddelad när nya kommenterar gjorts till mitt inlägg?
Vad menas med Share knappen
Hur ändrar jag mitt användarnamn?


Vad är Studentor?

Studentor är en sida för studenter där studenter kan dela med sig av sina upplevelser eller läsa om andra studenters upplevelser. Den kan beskrivas som en demokratisk blogg där alla inlägg samsas på huvudsidan och de inlägg som gillats av flest personer hamnar högre upp på huvudsidan. Besökare på sidan kan också sortera inlägg baserat på t.ex. ämne eller tidsintervall och för dessa kategorier gäller samma demokratiska process med att de inlägg i kategorin som flest personer gillat hamnar högre upp.
Användarna kan skriva inlägg utan begränsning på längd, kommentera andra användares inlägg och posta bilder. Studentor är också ett community där användarna kan skapa profiler och hitta nya vänner samt prenumerera på vad andra användare skriver.
Studentor är inriktad på Lund och blir därför en plats för studerande vid Lunds universitet att dela med sig av sina tankar kring uteliv, såväl som sina tankar i övrigt kring allt vad det innebär att vara student. Studentor kan sammanfattas som en sajt för att följa vad som händer i Lund och hitta nya vänner som också studerar i Lund.

Varför Grundades Studentor?

Studentor grundades i syfte att ge studenter en plats att följa vad som hänt i Lund sett ur lundastudenternas synvinkel. Du kanske var och festade på en nation kvällen innan och vill läsa om vad andra studenter som också var på samma nation har att skriva om sina upplevelser där den kvällen. Kanske du vill utdela ros genom att uttrycka dina hyllningar till en välsmakande nationslunch eller ge ris genom att beskriva ditt missnöje över en alltför krävande kurs!
Studentor är helt enkelt ett effektivt sätt att dela med sig och hålla sig uppdaterad om det senaste som hänt i Lund!

Varför Lund?

Grundaren av Studentor är studerande i Lund och därför var det ett ganska självklart val att göra Studentor lokalt förankrad till de studerande i Lund. Dock säger inte detta att du omöjligen kan skriva inlägg på Studentor bara för att du inte studerar i Lund, men inläggen ska helst ha någon förankring till just Lund.
I framtiden kommer kanske Studentor att öppnas upp mer även för andra städer.

Varför namnet Studentor?

Ända från början då tanken till sajten uppkom var det tänkt att den skulle heta något med student. Det brainstormades fritt med olika ändelser i slutet av ordet student för att skapa ett ord som inte redan existerade eller var i bruk någon annanstans.Valet föll tillslut på Studentor som inspirerats av ord som slutar med ändelsen or, såsom t.ex. ordet mentor.

Vem står bakom Studentor?

Studentor lanserades under november 2010 av Jonas Duxén som började studera vid Lunds Universitet höstterminen 2009.

Vad kan jag skriva om?

Du kan skriva om nästan allting: allt ifrån en utekväll på studentnation till tankar om livet i allmänhet. Det finns ingen begränsning om vad du kan skriva om så länge du håller dig till rumsrena ämnen och det finns någon förankring till Lund.

Hur långt måste mitt inlägg vara?

Det finns inga krav på längden hos ett inlägg, det kan i princip vara precis så långt eller kort som inläggets författare själv vill.

Hur funkar det?

Du skriver ett inlägg och väljer en kategori (t.e.x. västgöta nation). Inlägget hamnar därefter under både Senaste Inlägg samt Hem efter att du publicerat det. Sedan kan användare gå in och rösta på ditt inlägg genom att Gilla det. Inläggets placering på huvudsidan Hem bestäms sedan av hur många Gilla röster ditt inlägg får.

Vad menas med Gilla?

Gilla är precis som det låter ett sätt för dig att visa ifall du tycker om ett inlägg. En Gilla röst ökar ett inläggs popularitet med ett poäng och möjliggör för inlägget att placeras högre upp på sajten.
Poäng för inlägg visas till vänster om dess titel, precis ovanför Gilla knappen.

Hur Gillar jag ett inlägg?

För att Gilla ett inlägg trycker du bara på Gilla vid tummen upp knappen till vänster om inläggets titel, eller kan du trycka på inläggets poäng ovanför Gilla knappen.

Vad innebär Live?

Genom att trycka på Live kan du se i realtid vad som händer på sidan. Du kan t.e.x se i realtid när inlägg publiceras eller när kommentarer till dem skrivs. Live är placerad till vänster precis under Hetaste Taggar.

Hur skriver jag ett inlägg?

För att skriva ett inlägg måste du först logga in till ditt konto eller skapa ett nytt konto. Efter att du loggat in trycker du bara på Skriv Inlägg i navigeringsmenyn.

Hur funkar Sortera Inlägg?

Här kan du välja i vilken tidsintervall du vill se inlägg. T.ex. ifall du väljer de som skrivs igår så visas de inlägg från igår med de högre upp vilka gillats av flest personer.

Vad är Senaste Kommentarer?

Senaste Kommentarer är precis som det låter de senaste kommentarerna till inlägg som skrivits. Trycker du på denna tas du till alla de senaste kommentarerna.

Vad är Hetaste Taggar?

Detta är de korta beskrivningsord som författare av inlägg själv skrivit in för att beskriva vad inlägget handlar om. Trycker du på denna tas du till de hetaste taggarna.

Vilka länkar visas i toppen av ett inlägg?

I toppen av inlägg visas inläggets titel, vilket du kan trycka på för att se inlägget i sin helhet. Vem som postat inlägget och för hur många dagar sedan. Genom att trycka på namnet för den som postat inlägget tas du till profilen för den användaren. Jämte titeln visas en liten profilbild för användaren som postat inlägget.
Längst till vänster i toppen visas inläggets poäng, d.v.s. hur många som gillat inlägget. Nedanför inläggets poäng finns Gilla knappen vilken du kan trycka på för att visa att du gillar ett inlägg.

Vilka länkar visas i botten av ett inlägg?

I botten av inlägg visas Läs Mer, vilket du kan trycka på för att se inlägget i sin helhet. Det står hur många kommentarer inlägget fått och du kan trycka på denna för att se alla kommentarer. Längst till höger visas kategorin för inlägget samt dess taggar.

Vad är navigeringsmenyn?

I navigeringsmenyn finns huvudlänkarna för sidan. Allt ifrån Skriva inlägg till kalendarium. Efter att du loggat in uppkommer ytterligare länkar i navigeringsmenyn vilka inte är tillgängliga för ej registrerade medlemmar.

Vad är Kalendarium?

Genom att trycka på Kalendarium i navigeringsmenyn kan du se vad som händer i Lund och vad som kommer hända i Lund olika kommande datum.

Vad innebär det att följa en medlems aktivitet?

Notera denna funktion uppdateras i nuläget och konverteras till ett vänsystem med förfrågan och bekräftelse av nya vänner.

Vilka länkar är placerade nedanför navigeringsmenyn?

Nedanför navigeringsmenyn finns de olika kategorier placerade vilka användare kan använda för att kategorisera inlägg. Genom att trycka på en kategori visas alla inlägg som placerats i kategorin. De inlägg som gillats av flest personer är placerade högre upp inom kategorin.

Hur redigerar jag den personliga informationen i min profil?

Först måste du logga in till ditt konto, välja fliken Profil i navigeringsmenyn och sedan trycka på Redigeraknappen hos din profilsida. Därefter kan du under titeln Redigera personlig information lägga till eller ta bort information om dig själv. Kom ihåg att trycka på knappen Spara Redigering i botten av sidan när du är klar.

Hur ändrar jag min profilbild?

Först måste du logga in till ditt konto, välja fliken Profil i navigeringsmenyn och sedan trycka på Redigeraknappen hos din profilsida. Därefter kan du under titeln Ändra profilbild ladda upp en ny profilbild.

Kan jag bli meddelad när nya kommenterar gjorts till mitt inlägg?

Ja. Först måste du logga in till ditt konto, välja fliken Profil i navigeringsmenyn och sedan trycka på Redigera knappen hos din profilsida. Därefter finns det under titeln Inställningar för kommentarer möjlighet att per e-post bli meddelad vid nya kommentarer.

Vad menas med Share knappen till höger om inläggets titel?

Detta är en funktion för att snabbt kunna dela med dig av ett inlägg till dina vänner på Facebook. Ifall du är inloggad på Facebook kan du med ett klick dela med dig av inlägget genom att trycka på knappen Share.

Hur ändrar jag mitt användarnamn?

Skicka ett mejl till support(at)studentor.se ifall du vill ändra det användarnamn som du har på sajten. Mejlet ska innehålla ditt nuvarande användarnamn, det nya användarnamn du vill byta till och orsak till namnbytet. Vi kommer sedan att verifiera namnbytet genom att skicka ett meddelande genom Studentor till ditt nuvarande användarnamn. Kom ihåg att när väl namnbytet genomförts, så kan du enbart logga in med det nya användarnamnet.
<<Events Januari 2018>>
TiOn ToFr
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31