Kom ihåg mig
Glömt ditt lösenord?
Ny hos Studentor? Bli medlem ett konto!
Language/Språk: Svenska RSS | English RSS

Hem » Nöje

Sortera Inlägg
Under fliken Nöje finns de inlägg som användare lagt in för denna kategori. Inlägg här kan vara lite allt möjliga med koppling till nöjeslivet. Det kan röra sig om krogbesök, restauranger, shopping, träning eller fest i Lund. Önskar du göra ett inlägg som syns här? Klicka i sådant fall på skriv inlägg nedan och därefter väljer du helt enkelt Nöje som kategori för ditt inlägg.

Skriv inlägg

1
Gilla

Tour De Chambre Tema

Postad av Jonas Duxén 2261 dagar sedan
Kategoriserad: Nöje
Ett återkommande inslag i min korridor är att vi har en temakväll med Tour de Chambre (också kallad Tour Des Chambres eller Tour De Chambres, förkortat TDC). Vi försöker att anordna detta åtminstone en gång per termin och det innebär att alla boende i korridoren har inrett sitt rum efter ett tema tillsammans med passande drink samt lek.

Den här terminens Tour De Chambre inföll nu i fredags. Vi påbörjade kvällen såsom föregående TDC-kvällar med en gemensam middag för boende i korridoren. Efter att vi grundat väl med kycklingsallad och vitlöksbröd bar det iväg till det första rummet.
Skillnaden den här gången gentemot våra föregående Tour De Chambres var att vi i förhand bestämt ett övergripande tema för alla rummen. Temat för Tour De Chambren var missbruk och alla rummen levererade succé med följande variationer: elmissbruk, kärleksmissbruk, pengamissbruk, energimissbruk, miss-bruk skönhetstävling, drogmissbruk, alkoholist missbruk, krigsmissbruk.

Efter att vi avverkat alla rummen kunde de vi bjudit in anlända och festen fortsatte till morgonkvisten. Återigen en mycket lyckad Tour De Chambre och jag ser redan fram emot nästa termins TDC.
1
Gilla

Tour de Chambre

Postad av Jonas Duxén 2471 dagar sedan
Kategoriserad: Nöje

I studentikosa sammanhang finns det en tradition som heter tour de chambre. Uttrycket kommer från franskan och grovt översatt blir något i stil med rundtur genom kammare.

Tour de chambre förekommer oftast i korridorsboenden och innebär att varje boende i korridoren valt ett tema och/eller aktivitet för sitt rum samt en speciell drink. De medverkande besöker sedan rummen och tar del av dess aktiviteter/teman och blir bjuden på drinkar.

 

I min korridor hade vi senast tour de chambre för ca två veckor sedan. Kvällen inleddes med en rejäl grund där vi alla boende i korridoren samlades och åt hemlagad lasagne innan vi begav oss in i dimman och påbörjade rundturen. Mitt eget tema inledde kvällen med auktionsverk. Jag delade in korridoren i två lag och lät dem ha budgivning samtidigt som jag bjöd på vin, brieost och vindruvor.  

 

Det var en genomgående hög kvalitet på alla rummen och jag är nöjd att jag de många drinkarna till trots klarade mig igenom hela kvällen och fick uppleva alla tio teman. Min rekommendation till studenter i Lund är att som minimum uppleva en tour de chambre under sin studietid. Det är ett minne för livet!

http://www.lu.se/o.o.i.s/27418


Filmtävling - Filma ditt LU


Filmtävling för studenter vid Lunds universitet


Är du student vid Lunds universitet och är sugen på att göra kortfilm? Nu utlyser vi filmtävling på temat ”Ditt Lunds universitet”. Kortfilmen får vara max 3 minuter lång. Du kan använda dig av allt från mobil till proffskamera.


Ladda upp filmen på Youtube och skicka länken till film@lu.se. Bidraget ska vara inskickat senast den 22 april.


En jury bestående av professionella filmtyckare kommer utse vinnaren. Få juryn att gråta, skratta eller bli hänförd, det viktiga är att du berättar en bra historia. Vinnaren kommer att presenteras den 12 maj på filmgala på Cafe Athen.


Prissumma


1:a pris 5000:-


2:a pris 3000:-


3:e pris 2000:-


Arrangör: Student-TV i Lund (Steve) och Kommunikationsavdelningen, Lunds universitet. För mer information, kontakta Kajsa Nilsson Early, stationschef@s-teve.se


Genom deltagande i tävlingen ges Lunds universitet rätt att använda tävlingsbidragen för universitetets syften och för distribution i olika kanaler.


 


Film competition for Lund University students


Are you a student at Lund University and interested in making a short film? We are holding a film competition on the theme of “My Lund University”. The short film must be no longer than three minutes. You can use anything from your mobile phone to a professional video camera.


Upload your film to YouTube and send the link to film@lu.se. The closing date for entries is 22 April.


A jury made up of professional film critics will select the winners. Make the jury cry, crack them up or mesmerise them – the important thing is that you tell a good story! The winners will be announced on 12 May at a film gala at Café Athen.


Prizes


1st prize SEK 5000


2nd prize SEK 3000


3rd prize SEK 2000


Organisers: Student-TV i Lund (STEVE) and Corporate Communications, Lund University For more information, please contact Kajsa Nilsson Early, stationschef@s-teve.se


By participating in the competition you give Lund University the right to use your competition entry for the University’s purposes and to distribute it in different channels.

2
Gilla

Gott nytt år :-)

Postad av Liljo 2572 dagar sedan
Kategoriserad: Nöje

back in lund efter glittrande nyårsparty i huvudstaden! Gott nytt år alla! :-)

1
Gilla

Julfest i min studentkorridor

Postad av Jonas Duxén 2590 dagar sedan
Kategoriserad: Nöje

I korridoren där jag bor har vi traditionen att varje år ha en julfest och det här året inföll den i fredags.

 

Kvällen började med sittning i vardagsrummet där snaps, julöl och sång blandades med ett rejält julbord som vi gemensamt tillagat kvällen innan samt under dagen.

Mitt under julbordsfrosseriet dök det upp en måttligt svärandes jultomte som förmodligen fått en eller två snapsar för mycket och den traditionsenliga julklappsutdelningen ägde rum. Varje boende hade separat inhandlat en hemlig julklapp och dessa delades ut på måfå av tomten.

Efter paketen öppnats och efterrätt avnjutits dukades det av och inbjudna gäster anlände för eftersläpp med dans i korridorsrum och festandes ända fram till sextiden på morgonen.

 

Julfester är något som anordnas hos många korridorsboenden och är bara en av många fördelar med att vara student och bo i en korridor med andra studerande, därför kan jag varmt rekommendera boende i en studentkorridor... speciellt under juletid.

Som vi alla vet så finns det en gren av metal som måste vara den mest hatade av alla och även den mest kontroversiella - men även den mest intressanta delen.


Här kommer några tips (och måsten) på skön svensk och norsk black metal:


 

Sorhin - ett svenskt band som lirar okompromisslös och relativt primitiv black metal, varvat med en hel del minst sagt melodiösa slingor. Har hittills utgivit allt från split-cds till tre stycken fullängdare, den senaste vid namn "Apokalypsens Ängel" som är till dags dato från 2000. Tidigare album från 1997 vid namn "I det glimrande mörkrets djup" bjuder även det på en hel del spännande låtar. EP'n som kom 1996 har även en hel del av Sorhins forna glans inbakat, vid namn "Skogsgriftens Rike".

 

 

Bästa låtarna från Apokalypsens Ängel:

Där allt svunnet är, där ingenting är allt

När döden sträcker ut sina vingar

Ett sista monument ståtligt


 

Bästa låtarna från I det glimrande mörkrets djup:

Åt fanders med ljusets skapelse

Sänd mig en ängel att dräpa

Tills döden er alla tar 

 

Bästa låten från Skogsgriftens Rike:

I fullmånens dystra sken

 

 

 

Diabolical Masquerade - ännu ett svenskt band, men som inte riktigt delar den okompromissbara och primitiva black metal nyansen utan gillar att blanda avant-garde och atmosfärisk black metal med varandra. Ett sidoprojekt av Katatonia gitarristen Anders Nyström. Förutom dess atmosfäriska sound så är det till viss del experimentellt orienterat även och består till stor del av melodiska passager som får den som verkligen avskyr black metal som är primitiv att inte stänga av låten. Har släppt en hel del album, men de vi kommer att fokusera på är "Ravendusk in my heart" från 1996 och "Phantom in the lodge" från 1997.

 

 

Bästa låtarna från Ravendusk in my heart:

The sphere in blackheim's shrine

Blackheim's hunt for noctural grace


 

Bästa låtarna från Phantom in the lodge:

Astray within the coffinwood mill

Cloaked by the moonshine mist

The blazing demondome of murmurs and secrecy

 

 

 

Immortal - ett norskt black metal band som har varit en av de mest inflytelserika banden i den andra vågen av black metal, i samband med andra band såsom (t.ex.): Darkthrone, Emperor och Mayhem. Spelar majestätisk och komplex black metal, blandat med en hel del primitiva toner men även starkt melodiös. Relativt mer lättlyssnat än övriga black metal band men så mycket mer majestätisk än de flesta, vi fokuserar på de album som man måste ha lyssnat på såsom: “Diabolical Fullmoon Mysticism” från 1992, “Pure Holocaust” från 1993 och “Battles In The North” från 1995.

 

 

Bästa låtarna från Diabolical Fullmoon Mysticism:

Unholy forces of evil

A perfect vision of the rising northland

 

 

Bästa låtarna från Pure Holocaust:

Storming through red clouds and holocaustwinds

The sun no longer rises

Unsilent storms in the north abyss

 

 

Bästa låtarna från Battles In The North:

At the stormy gates

Descent into eminent silence

 

 

 

Mayhem - ett norskt black metal band som varit en av de som gjort väldigt stort avtryck med hjälp av diverse andra band som är listade ovan. Primitiv black metal som inte kompromissar överhuvudtaget, mest kända för sina kontroverser mellan diverse bandmedlemmar. Bland annat att Varg Vikernes högg ihjäl en bandmedlem och att Per-Yngve Ohlin skjöt sig själv i huvudet med ett avsågat hagelgevär, som sedan användes till en bootleg skiva. Det sägs att delar ur hans kranie är runt halsen på nyckelmedlemmar från olika band under andra vågen. Vi fokuserar på de albumen man måste ha hört, nämligen: "Deathcrush" från 1987 och "De Mysteriis Dom Sathanas" från 1993.

 

 

Bästa låtarna från Deathcrush:

Deathcrush

Chainsaw Gutsfuck

(Weird) Manheim/Pure Fucking Armageddon

 

 

Bästa låtarna från De mysteriis dom sathanas:

Freezing Moon

Pagan tears

From the dark past

Buried by time and dust

 

 

 

Och härmed avslutar jag min första beskrivning av black metal band som jag fått upp ögonen för nyligen och som jag har gillat ett tag, rekommendationer som jag hoppas håller - och även bjuder in den oinvigde att leta självmant.

3
Gilla

Locate your Locals - Humorkväll på Mejeriet

Postad av Jonas Duxén 2623 dagar sedan
Kategoriserad: Nöje

Imorgon onsdag (17/11) blir det en höjdarkväll i humorns tecken på Mejeriet i Lund. Händelsen heter Locate your Locals - and laugh out loud och startar kl 19.30 och håller på till 23.30.

 

En av initiativtagarna till det hela är en kompis till mig och det kommer bli en kväll väl värd den låga entréavgiften på 70 kr!

 

Mer information finns på:

http://www.kulturmejeriet.se/index.php/program/locate-your-locals-and-laugh-out-loud/

1
Gilla

Sörgårdsté

Postad av Jonas Duxén 2623 dagar sedan
Kategoriserad: Nöje

Blev nyligen rekommenderad ett té av en kursare. Det heter Sörgårdsté och finns hos Café Mondo i Lund. Är du tédrickare så kan jag rekommendera det!

1
Gilla

Det svarta guldet

Postad av Jonas Larsson 2624 dagar sedan
Kategoriserad: Nöje

Det finns en viss skiva som kallas för det svarta guldet, det ni tänker på kanske är en modifierad CD-skiva, som förvisso är ganska rätt. Bara cirka 50 år äldre än vad skivan är.

 

Enligt mig går man miste om en hel del om man köper CD-skivor, för det första så är de väldigt dyra och går sällan under hundra spänn om det inte är begagnat. Man får ut ett album eller kanske en singel på under hundra kronor, som oftast inte är något att hänga i granen. Dessutom så är ljudkvalitén inte lika fyllig och bra som det är på vinylskivor, men sedan så har CD-skivor ett plus och det är att de är hållbarare.

 

Men vilken tröst är det när man får ett menlöst ljud i jämförelse?

 

Välkommen in i min värld, som blev aktuell för något år sedan då jag började att intressera mig av mina föräldrars vinylsamling. Fick använda en USB-skivspelare för att spela upp musiken och jag blev fascinerad över hur mycket bättre ljudet var, precis som de spådde på internetforumen när jag hade googlat fenomenet.

 

Eftersom att mina föräldrar hade en relativt gedigen samling med allt från Ebba Grön till Thin Lizzy så började jag att lyssna genom plattorna en efter en och blev glatt överraskad över att jag hittade flera stycken Pink Floyd plattor bland samlingen.

 

Det enda svåra med det var att man inte kunde hitta var olika låtar började lika lätt som på en CD-skiva där man bara spolar till den bra delen, eller där man bara bytar låt på lite måfå. En utvecklad talang krävs att hitta rätt på vinylen, men svårare än att kolla var linjerna går för att få rätt spår är det egentligen inte, bara nålen som ska fällas ner över linjen.

 

Kände även att jag skulle spela över till min dator och spara det som en enda stor databas av njutbar musik och mest för föräldranas skull ifall någon vinylskiva skulle gå sönder eller utveckla jobbiga hack som ej skulle gå att åtgärda.

 

Inte räckte det att vända på vinylplattor och lyssna genom och njuta, jag krävde något mer eftersom att jag visste att kollektionen inte täckte min musiksmak särskilt väl förutom Imperiet, Dag Vag och Ebba Grön.

 

Slutade med att jag gav mig ut och letade efter vinylbutiker på nätet, men föga förvånande så hittade jag inte direkt någonting som var iögonfallande. Verkade mest vara en hel drös av gubbmusik och musik för människor som var/är fast i 60 och 70-talet.

 

Eftersom att google gjort mig så besviken, så gick dagarna innan jag hängde med en polare till en serietidningsbutik vid Lilla Torg och av en slump så hade de hela backar fulla av vinylskivor och allt från nytt till gammalt - profetian var uppfylld, jag skulle få köpa min första vinylskiva någonsin. Överväldigad som jag var så hittade jag min första platta, och eftersom jag inte visste vad jag skulle välja mellan så blev det svensk musik.

 

Första plattan som jag någonsin köpte med egna pengar var: Mörbyligan - 003.

 

Glad som jag var så kilade jag hem fortare än fortast bara för att få spela in den på min dator och som även skulle få vara den första vinylskivan jag förde över till min dator. Låtarna började långsamt och jag väntade på om det skulle vara något jag skulle gilla eller hata, förvånansvärt nog så älskade jag det så mycket att jag i skrivande stund spenderat över 2000 kr på vinylskivor sedan dess.

 

Hoppas att ni har fått en inblick angående hur underbart det är att hitta rätt direkt, att hitta vinylskivor, att älska vinylskivor och att förkasta CD-skivan till förmån av det svarta guldet.

 

Skivbutiker i Malmö:

 

Skivesset - Nobelvägen 103

Lilla Torgs Seriemagasin - Larochegatan 5

Repeat Records - Amiralsgatan 27

 

Skivbutiker i Lund:

 

Repeat Records - Östra Mårtensgatan 12

 

 

 

 

 

<<Events Januari 2018>>
TiOn ToFr
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31