Kom ihåg mig
Glömt ditt lösenord?
Ny hos Studentor? Bli medlem ett konto!
Language/Språk: Svenska RSS | English RSS

Hem » Konst

Sortera Inlägg
2
Gilla

Exkursion till Paris med klassen

Postad av Jonas Duxén 2241 dagar sedan
Kategoriserad: Konst
En fördel med att läsa konsthistoria är att man får ta del av subventionerade resor med klassen. För ett par veckor sedan så var jag iväg på just en sådan resa där destinationen var Paris.

Vi hade med oss tre stycken lektorer på resan som agerade guider och föreläste på plats. Det var lärorikt och intensivt med ett fullspäckat schema som sträckte sig över fyra dagar.
Redan första dagen efter att vi navigerat oss ut från den bläckfiskliknande flygplatsen Charles De gaule så var vi igång med besök på flera museum och med ett avslut på kronjuvelen av museer: Louvren.
Resten av dagarna var det tidig uppgång för att hinna spendera så mycket som möjligt av dagarna med stadsvandring och museer. Enbart urval av det vi besökte och tittade på under dessa dagar var Place des Vosges, Centre Pompidou, Brancusis Ateljé, Parc de la Villette och alltför mycket mer för att kunna nämna. Under en förmiddag tog vi oss också ut från Paris till det pittoreska Chartres för att besöka dess katedral och njuta av dess utsikt.
På kvällarna låg vi inte heller på latsidan och dessa var också välutnyttjade med god mat och i gott sällskap med andra kursare.

Summan av det hela blev en mycket intressant resa där jag lärde mig saker om Paris som jag aldrig lärt mig annars. Enbart exkursionen i sig gör att jag varmt rekommenderar att läsa konsthistoria vid Lunds universitet för de som vill öka sin förståelse inom detta ämne.


<<Events Januari 2018>>
TiOn ToFr
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31