Kom ihåg mig
Glömt ditt lösenord?
Ny hos Studentor? Bli medlem ett konto!
Language/Språk: Svenska RSS | English RSS

Hem » Nationer

Sortera Inlägg
Under fliken Nationer finns de inlägg som användare lagt in för denna kategori. Inlägg här kan beröra flera nationer, till exempel inlägg som beskriver besök på fler än bara en nation. Önskar du göra ett inlägg som syns här? Klicka i sådant fall på skriv inlägg nedan och därefter väljer du helt enkelt Östgöta nation som kategori för ditt inlägg.

Skriv inlägg

Mitt första besök på Sydskånska nationen skedde innan jag hade fått mitt studentkort.

 

Jag och en polare drog ut på Sydskånska för att se om det var något och lyckades att stå i kö en lång tid men det var värt det.

 

Kom in på någon blandning av Soul/Funk där Mats Nileskär var närvarande, kostnaden för att komma in låg på 60 kr. Helt överkomligt pris för en fattig student som mig själv.

 

Trodde först att det inte skulle vara något för mig men jag hade fel, musiken som spelades där var helt enligt mitt tycke och kvällen kunde inte bli bättre. Förutom några smärre komplikationer på stället så var det en kväll som man inte glömmer, helt enkelt Lunds enda val om man vill ha en musiknation och inte house.

 

Det som är bättre med de små nationerna är att gemenskapen är mycket bättre, men då Sydskånska inte faller under den kategorin utan är en ganska medelstor nation så kände man ändå att den nuddade på den gemenskapen som de andra små nationerna har.

 

Samtidigt så har Sydskånskan ett brett utbud som är oklanderligt och med en stor variation. Allt från electro till rock till soul och funk, samt det självklara som heter pop. Det enda genomgående temat som jag saknar på nationerna är dock att det känns inte som att gemenskapen är något att hänga i granen direkt.

 

Förutom att Sydskånska är ett ställe som är kul att vistas på så känns det i princip som en vanlig nattklubb, för de som är kärlekskranka och inte kan "spelet" så är det ingenting att rekommendera. Det känns som att det är en stor bubbla av reserverade människor som enbart är ute för att dansa.

 

Min anledning till att jag är väldigt reserverad när det kommer till utgångar torde vara den sista anledningen, men jag hoppas att jag misstar mig och tänker pröva en av de ännu mindre nationerna eller en av eventen där det inte handlar om fest så kanske jag kan revidera min åsikt.

 

Annars så får Sydskånska fyra av fem möjliga, mest med tanke på musikbredden och känslan av att det är en mindre nation - som gör gemenskapen lite större.

 

Minuset som gör att det inte blir högre betyg är just de reserverade människorna som tycks finnas överallt.

 

 

2
Gilla

Vilken nation är billigast i Lund?

Postad av Theo 2329 dagar sedan
Kategoriserad: Nationer
Hej
Någon som vet vilken nation i Lund som är billigast att gå med i?
2
Gilla

En kväll på VGs med Black&White

Postad av Jonas Duxén 2289 dagar sedan
Kategoriserad: Västgöta nation
Ungefär varje halvår så anordnar Västgöta nation klubbkonceptet Black&White. Det är en större satsning där en känd DJ eller artist bjuds in och VGs två dansgolv övertas av temat black & white.

Det här halvåret var Black&White den 15 oktober (d.v.s. igår!) och jag hade nöjet att vara där.

Kvällen inleddes genom förfest i min korridor tillsammans med korridorare och inbjudna. Vi förfestade med 80- 90-tals hits för att komma i stämning till klubben där det ena dansgolvet spelade låtar från dessa årtionden. Framåt klockan halvtolv avslutade vi förfesten och drog ned till klubben.

På dansgolvet Black axlades rollen som DJ av den inbjudna artisten Frej Larsson känd från musikgruppen Maskinen. För att hålla sig till temat black så var dansgolvet helt nedsläckt med växlande ljusshower och rök som pumpades ut.
På dansgolvet White axlades DJ-rollen av duon Hampus&Nina. Iklädda vita togas skapade de en riktigt härlig stämning genom att spela det bästa från 80- och 90-talet, allting ackompanjerat av på bioduk projicerade musikvideor av samma låtar.

Efter klubbens stängning klockan två fortsatte vi med efterfest i grannhuset på nationen. I ett nedsläckt vardagsrum fullt med energirika studenter fortsatte Frej Larsson att spela sköna toner och det dansades fram till fyra-tiden på morgonen.

I sammanfattning en strålande kväll och jag rekommenderar varmt att besöka Black&White nästa gång den anordnas!
1
Gilla

Jobbarfest hos Västgöta nation

Postad av Jonas Duxén 2616 dagar sedan
Kategoriserad: Västgöta nation

I lördags var jag på jobbarfest hos Västgöta nation. En snabb beskrivning av termen jobbarfest är att det är en slags tackfest för de som arbetat en kväll/dag på någon av nationens utskott.

 

Temat för kvällen var USA och i enlighet med detta bjöds det på hämtmat från Mcdonalds. De medverkandes utklädnader sträckte sig över ett brett omfång med cowboys, indianer, rugbyspelare, sex & the city, KFC, graviditet, fettma och en hel stab av amerikanska presidenter. Tyvärr har jag inga bilder så min beskrivning får duga.

 

Det var en lyckat kväll med dans i VGs klubblokal och mellanfester i nationens korridorer.

1
Gilla

Servering på sittning hos Lunds nation

Postad av Jonas Duxén 2611 dagar sedan
Kategoriserad: Lunds nation

Jag var på Lunds nation i lördags och hjälpte en kompis med serveringen för en sittning. Förklaring av termen sittning i studentsammanhang är att det är en middag med varierande antal rätter för ett sällskap som vanligtvis består av de med samma kårtillhörighet, nationstillhörighet, kursare eller anordnad av födelsedagsfirande student. Ofta sker en sittning på nation innan dess klubb öppnar. Klädsel på sittningar kan variera från mer formell till utklädningstema såsom t.ex. den här gången som det var superhjältetema.

 

Sammantaget var vi 6 personer som serverade uppåt 100 personer, men det kändes ändå inte avsevärt hektiskt. Efteråt blev det tackfest med fri alkohol, chips och aktivitet med gissa låten.

 

Återigen en lyckad lördag!

1
Gilla

Frukost på Västgöta nation

Postad av Jonas Duxén 2602 dagar sedan
Kategoriserad: Västgöta nation

Det blev att jag hjälpte till med frukostbuffén på Västgöta nation i lördags. 

Det var upplagt för att bli lite stressigt då vi bara var tre stycken som jobbade med den, men jag kände inte av någon stress och vi hann med allt i bra tid. Det fanns t.o.m. tid till matpaus efter alla serverats.

 

Vi bjöd b.la. på ägg, bacon, brieost, melon, våfflor och en mängd olika bröd samt massa olika kakor. Gästerna kunde äta så mycket de ville av detta för 40 kr.

Här kan jag passa på att flika in ett tips att som student ta del av nationernas frukostar, bruncher, luncher etc. Det är prisvärt och man får mycket mat för pengarna.

 

Jag var hemma från frukosten strax efter kl 14 och fick med mig rejält med mat som blivit över. En god start på lördagen helt enkelt!

1
Gilla

Storaste Kroppkakan på Kalmars!

Postad av ElinaSvantesson 2543 dagar sedan
Kategoriserad: Kalmar nation

Glöm inte att komma till Storaste Kroppkakan som bara sker vartannat år!!!0
Gilla

Östgöta Lunchen

Postad av Kalendarium 2160 dagar sedan
Kategoriserad: Östgöta nation
Event startar: 22 Maj 2012 12:00
Event slutar: 22 Maj 2012 13:00
Lunch hos Östgöta nation. Lunchen är lika vällagad som välbesökt och håller liv i Östgöta Nations starka mattradition. Ska du komma och äta på lunchen - så kom i tid.
Mer info på: http://www.ostgota.nu/utskott/lunchen
0
Gilla

Hallands OnsdagsPub

Postad av Kalendarium 2160 dagar sedan
Kategoriserad: Hallands nation
Event startar: 23 Maj 2012 19:00
Event slutar: 23 Maj 2012 23:30
Pub hos Hallands nation. Njut av maten för endast 40 kr i den biblioteksliknande pubens härliga atmosfär. När onsdagarna sammanfaller med Champions League-fotboll så visar Larry’s Sportbar matcher med projektor. Övriga onsdagar blir det frågesport med spännande teman i puben.
Mer info på: http://hallandsnation.se/page/verksamheter/mat/pub-onsdag/
0
Gilla

Lunch hos Göteborgs

Postad av Kalendarium 2160 dagar sedan
Kategoriserad: Göteborgs nation
Event startar: 25 Maj 2012 12:15
Lunch hos Göteborgs nation. God lunch serveras på toppen av Göteborgs nation med en fantastisk utsikt.
Mer info på: http://www.goteborgsnation.com/index.php?utskott=gbglunch
<<Events Januari 2018>>
TiOn ToFr
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31