Kom ihåg mig
Glömt ditt lösenord?
Ny hos Studentor? Bli medlem ett konto!
Language/Språk: Svenska RSS | English RSS

Hem » Bloggande

Sortera Inlägg
Under fliken Bloggande finns de inlägg som användare lagt in för denna kategori. Inlägg här kan vara från Lundastudenter som regelbundet eller enstaka gånger vill blogga om vad som händer i sina liv. Önskar du göra ett inlägg som syns här? Klicka i sådant fall på skriv inlägg nedan och därefter väljer du helt enkelt Bloggande som kategori för ditt inlägg.

Skriv inlägg

1
Gilla

Julinköp och annat smått och gott

Postad av Jonas Larsson 2607 dagar sedan
Kategoriserad: Bloggande

Sitter här och är jävligt trött, ska bege mig in till Lund imorgon för att ta en fika och köra lite catch-up med en vän. Kommer att bli kul att planera inför julen trots att jag hatar skiten - men gemenskap är gemenskap och gratis grejer stimulerar min temporära materialism.

 

Tänker på hur många onödiga köp jag gjort genom tiderna, saker och ting som fungerar någorlunda bra och saker för över tusen kronor som jag knappt använder eftersom att jag väldigt sällan sätter mig ner och producerar musik längre. Sedan jag började gymnasiet och läste film så har jag blivit mer och mer intresserad av filmskapandet och tiden har gått åt det istället för musiken.

 

Det var tänkt att jag skulle skriva egen musik till en av mina dokumentärer, men det blev aldrig så för jag började på tok för sent. Istället för att göra som alla andra och planera i en månad för att verkställa det nästa månad så började jag en vecka innan allting skulle vara inne för bedömning.

 

Jag lider av ett syndrom som heter L.A.T (latmask) och jag känner mig som ett bokstavsbarn ibland när jag sitter och latar mig och snaskar i mig goda saker bara för att jag kan. Fick tillslut köpa ett nytt gymkort då det förra gick ut och jag har blivit av med en hel del muskler som förvandlats till fett, det konstigaste med det här är att jag har kvar alla muskler sedan sjuan.

 

Nog för att jag har bra genetik och förutsättningar för att bygga muskler, men är jag den som är den? Nej, trodde inte det va, att sitta och förhandla med sitt ego som är stort som fan när det kommer till temporär lycka är som att diskutera med någon som följer politiska dogmer - tämligen värdelöst.


Hoppas att ni hittar trevliga klappar och inte halkar på de hala gatorna som för övrigt oftast är osaltade.

1
Gilla

Låt oss få en inblick - lets stomp!

Postad av Jonas Larsson 2609 dagar sedan
Kategoriserad: Bloggande

Kan med nöje se tillbaka på de dagarna för några år sedan då jag spelade in en dokumentär om EBM och dess subkultur. En relativt givande dokumentär som innehöll både det gamla och det nya inom Electronic Body Music.

 

Men strunta i det nu - lets stomp!

 

Här följer olika album som man måste ha hört någon gång (både industrial, synth och EBM):

 

The Mao Tse Tung Experience - Revlover

Vomito Negro - Shock

Der Prager Handgriff - Arglistige Täuschung

Signal Aout 42 - Pro Patria

Ganzheit - Brains to the wall

Nitzer Ebb - Basic pain procedure

Front 242 - Front by front

D.A.F - Alles ist gut

Fad Gadget - Incontinent

Cabaret Voltaire - The voice of america

A Split Second - Ballistic statues

 

 

Dessa borde införskaffas på vilket vis man än behagar, avnjutas med valfri dryck eller dylik konsumering. Luta dig tillbaka och hör trummorna komma och låt de hårda syntharna slå sönder fönsterna.

 

Fint.

1
Gilla

All skit rensas ut innan julen

Postad av Jonas Larsson 2612 dagar sedan
Kategoriserad: Bloggande

Det flödar ut en massa ny musik, det mesta kan vi säga är ytligt skräp som massproducerats för profit. En dänga kan vara dansvänlig, en annan kan vara sångvänlig - men enbart vid fyllans yttersta bragd så spelar detta någon roll överhuvudtaget.

 

Nu när julen närmar sig så slår jag inte på några jullåtar och går inte tidigare för att hitta en "speciell" julklapp till mina nära och kära. För denna julen kommer jag att strunta i det och köpa vad jag kan komma åt, sedan vill jag inte höra ett skit om julen överhuvudtaget efter den 24:e.

 

Funderingar om vad jag ska köpa är inte oklart, det är glasklart som det varit varje gång. Har börjat att inrikta mig på att köpa cd-skivor till päronen och sedan får de andra nöja sig med vad de gillar, eller så kompilerar jag ihop en cd-skiva med låtar som är omtyckta.

 

Jag spyr inombords när jag tänker på julen och allt som tillhör, det enda jag inte känner mig vemodig inför är sällskapet och faktumet att jag fullkomligen älskar de mörka tiderna. Regnet har smattrat mot rutorna i en evighet sedan igår, det slutade för en stund sedan och kommer säkert att återkomma och det enda jag gör är att mysa.

 

Tyvärr så upptäckte jag till min förskräckelse, när jag kom hem, att det hade kommit en avi från posten där det stod att jag skulle hämta upp ett oidentifierbart objekt.

 

Har absolut ingen aning om vad det kan tänkas vara eftersom jag redan har hämtat hem jeansen jag beställde från samma leverantör, men när jag tänker efter så kanske de vill gottgöra mig för att jag fick fel storlek och var tvungen att skicka tillbaka.

 

Kanske en stor låda med bara en massa godis?

 

Den som väntar han får se och jag får se om jag överhuvudtaget plufsar ut i den regnruskiga staden vid namn Malmö, för att ta mig hundra meter till ett köpcentrum där det inte bara är trångt utan väldigt fult. Dessutom passera förbi och få hundratals blickar innan man lugnt och sansat kan hämta ut sitt paket och gå i rask takt därifrån och sätta sig på plats inomhus igen.

 

När vi kommer till musiken så har jag en relativt medioker kollektion, till fyrtio procent bestående av CD-skivor och till sextio procent bestående av vinylskivor som står och dammar på hyllan. Inget nytillskott ännu eftersom att jag har fått sansa mig med pengarna och spara så att jag kan ha till min framtida lägenhet i Lund.

 

Trots att jag har tillräckligt med pengar för hyra ex antal månader så vill jag ändå vara på det säkra. Jag tar fram en 7¨ från vinylhyllan och sätter på den, till min förvåning så kollar jag inte ens vad det är jag sätter på utan är tvungen att stänga av för att jag glömde att kolla.

 

"The Sisters of Mercy - This Corrosion/Torch" i all sin fulla prakt, snurrandes runt och runt. En härlig klenod i min samling och jag känner hur basen stormar ut genom högtalarna med ödestigra steg och Andrew Eldritchs sorgsna stämma brister ut samtidigt som ett lugnt trumkomp med tillföljande gitarr övertygar mig om att jag bara måste ha mer plattor som de har gjort.

 

Det tåls att sägas hundra gånger om, men de som säger att äldre musik är mycket bättre än det nyare har helt rätt. Inte för att man behöver leta långt för att hitta bra låtar nuförtiden heller, men de är bra mycket mer sällsynta än det var förut.

 

För övrigt så hoppas jag att era kvällar också blir fyllda av skön mystik, det är skönt och ännu skönare när man sitter och läser om epistomologi som går en på nerverna gång på gång.

 

 

 

1
Gilla

Kväll med Roffe och pluggångest

Postad av Jonas Larsson 2618 dagar sedan
Kategoriserad: Bloggande

En av Majornas stoltheter och fullkomligt musikaliskt utvecklad, en motpol till nästan allt inom svensk hip-hop och en mångsidighet som heter duga - Roffe the Ruffler intar min kväll just nu.

 

Med djupa spår sätter sig plattan: "Ormar i Gräset" i huvudet och istället för frid så blir kvällen en fin cocktail mellan cynism och mystik. Roffe inleder majestätiskt med en låt som är kritisk mot polisen och rättssystemet överhuvudtaget, spår nummer ett på plattan: "Snutsvin" rör om i grytan ordentligt.

 

Förutom att denna kvällen blir fulländad av Roffe the Ruffler så kollar jag ut genom fönstret och ser den första snön jag sett hela dagen, missförstå mig inte, jag har inte varit ute idag och angående min polare så kom den första snön för ex antal timmar sedan.

 

Men det är bekvämt att vara isolerad idag och småsjuk, enda problemet är att jag missat nästan alla föreläsningar i veckan. Men jag tror inte att jag lär mig så mycket av en person som står och rabblar en massa text från en powerpoint presentation, det känns helt enkelt meningslöst.

 

Jag hade suget i början att ge mig på Praktisk Filosofi, men efter att ha failat totalt på del två av kursen så känner jag inte suget längre. Tycker att det är en hämmande utveckling att jag inte orkar tänka på det filosofiska sättet, jag är en filosof från början, men jag har inte direkt den inriktningen som vi läser om.

 

Och att bli en bättre människa har jag kanske blivit, men inte hjälper det när räkningar och skit ska betalas och när man är skuldsatt på olika sätt och vis, så det är tufft nu men det löser sig när mökret långsamt övergår i solsken.

 

Man får ha sol i magen.

<<Events Januari 2018>>
TiOn ToFr
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31